Overblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Le blog d' IMAGE&POESIE

LE MANIFESTE D'IMAGE&POESIE, version albanaise par BASRI MEKOLLI, Kosova

, 05:28am

logo-blu.-piccolo

 traduction par BASRI MEKOLLI

http://www.artbreak.com/basrimekolli

 

 

 

 

 

Teatri Alfa – Torino

9 Nëntor, 2007

PAMJET dhe POEZIA

Lëvizje Artistike – Letrare

 

Manifesti

 

 

1.     Kultura – nëpërmjet POEZISË dhe ARTIT – duhet të jetë ushqimi shpirtëror i gjeneratave të reja.

 

 

2. Poezia dhe Arti Figurativ shpiejn deri te momenti i FRYTSHMËRISË së NDËRMJEME.

 

 

3. Çdo formë e shprehjes mund të frymëzoj të tjerët: qëllimi i ynë është INTEGRIMI i tyre.

 

 

4.     Nga integrimi i POEZISË dhe ARTIT FIGURATIV të inkurajuar reciprokisht mund të origjinoj një formë e re e artit, e pasur dhe më komplete.

 

 

 

5. Lëvizja është e hapur për artistët dhe shkrimtarët me prejardhje të ndryshme kulturore dhe gjeorgrafike.

 

 

6. INTER-AKSIONI i këtyre artistëve dhe shkrimtarëve mund të rris mirëkuptimin dhe respektin e të tjerëve.

 

 

7. Ne jemi në favour të bashkëpunimit i cili mund të arrihet nëpërmes MEDIAVE TRADICIONALE ose nëpërmjet INTERNETIT.

 

 

8.     TEKNOLOGJITË E REJA do të jenë preferim në shkëmbim të ideve kreative.

 

 

9.     Ne dëshirojmë të luftojmë apatinë, banalitetin, cektësinë dhe të përkrahim aktivitetin, imagjinatën, origjinalitetin dhe hulumtimin.

 

 

10. Lëvizja PAMJET DHE POEZIA është e hapur për zhvillimet e mëtejme dhe është lidhje me format tjera të artit dhe disciplinat.

 

 

Anëtarët e Kartës:

 

 

AERONWY THOMAS, poet dhe shkrimtar

 

GIANPIERO ACTIS, piktorë – SILVANA GATTI, piktore

 

SANDRINA PIRAS, poet -  LIDIA CHIARELLI, koordinator

 

Kritik Arti: MARY GORGY, Long Island, N.Y; ENZO PAPA

 

Fotograf: PIETRO CUNAZZA - CESARE DELLAFIORE

 

Producent Ekzekutiv: LIDIA CHIARELLI - ROSALBA VACIS

 

www.salottoletterario.it;  www.artecittaamica.it

 

kontakt:  immagine.poesia@gmail.com