Overblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Le blog d' IMAGE&POESIE

Exposition du Mouvement Image & Poésie - Suède 2013

, 22:42pm

20130722 155631

 

I SVERIGE: Kunstner Marit Risto Fagerli stiller ut på den internasjonale utstillingen «Colours Peace & Solidarity» i Årjäng, som forener figurativ kunst

Viser kunst med ord

Sarpsborgkunstner Marit Risto Fagerli (55) har satt sammen en stor internasjonal poesi- og bildeutstilling i Sverige. Det er den internasjonale litterære og kunstneriske bevegelsen Immagine & Poesia; bilde og poesi, som presenterer utstillingen «Colours Peace & Solidarity».

Marit Risto Fagerli, som er bevegelsens norske representant, har jobbet med utstillingen. Utstillingen, som åpnet i går i Galleri Passagen ved Årjäng bibliotek, presenterer ulike uttrykk fra enrekke internasjonale kunstnere og forfattere.

Nettopp slike koblinger mellom bilder og ord, er viktig for Immagine & Poesia, som siden 2007 har arrangert en rekke slike utstillinger og poesiopplesninger.

Utstillingen har blitt til ved at kunstnere har inspirert hverandre. Et dikt kan ha ført til et figurativt maleri eller annet kunstnerisk uttrykk - og omvendt. Selv viser blant annet Risto et oljemaleri med engler, som stilles ut sammen med diktet «Angel» av engelske Aeronwy Thomas.

Risto som har malt siden tenårene, kommer opprinnelig fra Lillestrøm, men har i mange år vært bosatt på Ise. Hun har blant annet utdannet seg ved Einar Granums kunstskole, studert i Provence, og har gjennomført studiereiser og periodevis bodd i Hellas og Spania. Kunstneren har hatt flere utstillinger også i Sarpsborg, blant annet på Skjeberg bibliotek og ved Kafé Petit Paris. På utstillingen i Årjäng stiller hun ut i selskap med en rekke forfattere og kunstnere blant annet fra Italia, Hellas, Kroatia, USA, Nederland, Australia, Tyskland, Latvia, Sveits, Nederland og India. Utstillingen som også vises via kunstbevegelsens nettside, varer til og med 2. august.

 

(69 11 11 15 - CECILIE SOMMER-MATHIESEN)