Overblog Suivre ce blog
Editer la page Administration Créer mon blog
/ / /

logo-blu.-piccolo

 traduction par BASRI MEKOLLI

http://www.artbreak.com/basrimekolli

 

 

 

 

 

Teatri Alfa – Torino

9 Nëntor, 2007

PAMJET dhe POEZIA

Lëvizje Artistike – Letrare

 

Manifesti

 

 

1.     Kultura – nëpërmjet POEZISË dhe ARTIT – duhet të jetë ushqimi shpirtëror i gjeneratave të reja.

 

 

2. Poezia dhe Arti Figurativ shpiejn deri te momenti i FRYTSHMËRISË së NDËRMJEME.

 

 

3. Çdo formë e shprehjes mund të frymëzoj të tjerët: qëllimi i ynë është INTEGRIMI i tyre.

 

 

4.     Nga integrimi i POEZISË dhe ARTIT FIGURATIV të inkurajuar reciprokisht mund të origjinoj një formë e re e artit, e pasur dhe më komplete.

 

 

 

5. Lëvizja është e hapur për artistët dhe shkrimtarët me prejardhje të ndryshme kulturore dhe gjeorgrafike.

 

 

6. INTER-AKSIONI i këtyre artistëve dhe shkrimtarëve mund të rris mirëkuptimin dhe respektin e të tjerëve.

 

 

7. Ne jemi në favour të bashkëpunimit i cili mund të arrihet nëpërmes MEDIAVE TRADICIONALE ose nëpërmjet INTERNETIT.

 

 

8.     TEKNOLOGJITË E REJA do të jenë preferim në shkëmbim të ideve kreative.

 

 

9.     Ne dëshirojmë të luftojmë apatinë, banalitetin, cektësinë dhe të përkrahim aktivitetin, imagjinatën, origjinalitetin dhe hulumtimin.

 

 

10. Lëvizja PAMJET DHE POEZIA është e hapur për zhvillimet e mëtejme dhe është lidhje me format tjera të artit dhe disciplinat.

 

 

Anëtarët e Kartës:

 

 

AERONWY THOMAS, poet dhe shkrimtar

 

GIANPIERO ACTIS, piktorë – SILVANA GATTI, piktore

 

SANDRINA PIRAS, poet -  LIDIA CHIARELLI, koordinator

 

Kritik Arti: MARY GORGY, Long Island, N.Y; ENZO PAPA

 

Fotograf: PIETRO CUNAZZA - CESARE DELLAFIORE

 

Producent Ekzekutiv: LIDIA CHIARELLI - ROSALBA VACIS

 

www.salottoletterario.it;  www.artecittaamica.it

 

kontakt:  immagine.poesia@gmail.com

 

Partager cette page

Repost 0
Published by

Présentation

  • : Le blog d' IMAGE&POESIE
  • Le blog d' IMAGE&POESIE
  • : INFORMATIVA PER I LETTORI Nel rispetto del provvedimento emanato, in data 8 maggio 2014, dal garante per la protezione dei dati personali, si avvisano i lettori che questo sito si serve dei cookie per fornire servizi e per effettuare analisi statistiche completamente anonime. Pertanto proseguendo con la navigazione si presta il consenso all' uso dei cookie.--- IMAGE&POESIE est un mouvement artistique littéraire fondé à Turin (Italie) en 2007. Le mouvement propose aux artistes et aux poètes des moments de "créativité croisée"-
  • Contact

Recherche